IMG_20200904_173635.jpg
IMG_20200904_175530.jpg

Russisch Huis

in Brussel

Na 25 jaar in België te hebben gewerkt, zijn we een aantrekkingspunt geworden voor mensen die de wens delen om meer te weten te komen over Rusland en de Russische tradities.

DSC04416.JPG
20200130_192237.jpg

Meer over ons

We praten in duidelijke en eenvoudige taal over Rusland en zijn cultuur, geschiedenis, wetenschappen, technologieën, land en mensen.

Het Russisch Centrum voor Wetenschap en Cultuur (Russisch Huis Brussel) werkt sinds het midden van de jaren negentig onder de Ambassade van de Russische Federatie bij het Koninkrijk België. Het doel van onze activiteiten is de humanitaire samenwerking tussen Rusland en België te ondersteunen. De activiteiten van The Russian House Brussels zijn gericht op het ondersteunen en ontwikkelen van internationale dialoog en interactie; het verstrekken van objectieve informatie over Rusland en zijn cultuur en kunst, wetenschappen en technologieën, economie en regio's, land en mensen; het ondersteunen en promoten van de Russische taal en het Russische onderwijs, het interuniversitaire projecten; het uitvoeren van jeugdprogramma's en gemeenschappelijke humanitaire projecten met Belgische partners; steun aan landgenoten die in het buitenland wonen.
Russian House Brussels is gevestigd in een 19e-eeuws gebouwencomplex in de buurt van het centrale plein van Brussel, de Grote Markt. Het tweede gebouw van het Russian House, waar de Language School werkt en de Russische taalcursussen plaatsvinden, bevindt zich naast het Flageyplein, in de legendarische artistieke wijk van Brussel.

Ons team

Бунина.JPG

Vera
Bunina

Directeur van Russian House Brussels Europe

Федорова.png

Tatiana Fedorova

Hoofd concert- en tentoonstellings projecten

Руденко.png

Vasiliy Rudenko

Curator van de Cinema Club

Мамкаева.jpg

Maria Mamkaeva

Curator van de kinderclub en bibliotheek

Хасанов.png

Hasan Kolomazov

Medewerker technische ondersteuning