Inschrijving is geopend
30 ac. uur (2 ac. uur / eenmaal per week)
Certificaat Erkend in de EU
Groepen 7-12 personen
Voor niveaus A1 - B1
Vragen? Contacteer ons +32 (2) 219 01 33 of school@bel.rs.gov.ru 

Waarom Russisch leren?

De Russische taal staat op de 6e plaats in de wereld wat betreft het aantal sprekers (na Engels, Chinees, Hindi, Spaans en Arabisch); in termen van prevalentie - 8e plaats (na Chinees, Spaans, Engels, Arabisch, Hindi, Bengaals en Portugees).

Qua gebruik op internet staat Russisch op de tweede plaats. Het is een van de meest vertaalde talen ter wereld. Van de talen waarin de meeste boeken worden vertaald, staat Russisch op de 7e plaats. Van de talen waaruit ze het vaakst worden vertaald, staat Russisch op de 4e plaats.

Russisch is de officiële of werktaal in een aantal internationale organisaties: de VN en enkele van haar dochterondernemingen, SCO, OVSE, CIS, EurASEC, CSTO, enz. Nu wordt Russisch gesproken door 146 miljoen burgers van de Russische Federatie en nog eens 127 miljoen Buitenland. Russisch is geweldig proza, prachtige poëzie en gewoon een mooie en interessante taal. We zullen je leren de schoonheid en lichtheid ervan te zien. Ik wacht op jou!


Zou jij willen ...

• een nieuwe beroepsbekwaamheid verwerven?
• een nieuwe vreemde cultuur en haar taal leren?
• kunnen communiceren met mensen uit Rusland en uit meer dan twintig landen van de wereld?
• een van de officiële talen van de VN, de Wereldbank en het internationale ruimtestation spreekt?
• de voordelen van uw cv vergroten voor toekomstige vacatures?

Gray Structure
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wat leer je in deze cursus...

Deze cursus is bedoeld voor mensen met professionele, wetenschappelijke, politieke of culturele interesses in Rusland, zijn taal en cultuur. Het is ideaal voor degenen die zich al in de Russische taal hebben ondergedompeld maar nog beter willen leren communiceren, zowel in het dagelijks leven als in zakelijke situaties, om zakelijke correspondentie in het Russisch te kunnen lezen en voeren, zoals en om meer te leren over de Russische cultuur.

De lessen worden op een interactieve manier georganiseerd met de nadruk op moderne gesproken en geschreven taal, en dus op de communicatietaal. Er wordt gebruik gemaakt van diverse audiovisuele materialen en communicatiespelletjes. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen: een dieper begrip van de basisconcepten van de Russische grammatica, gepresenteerd op een alomvattende academische manier; de taal van communicatie gebaseerd op de realiteit van het moderne Rusland; spreken, luisteren, lezen en schrijven in de praktijk, in de vorm van interactieve oefeningen en rollenspellen.

Deelnemers maken kennis met de basisconcepten van de Russische grammatica, worden uitgebreid en gedetailleerd uiteengezet, vergroten hun woordenschat tot ongeveer 2300 woorden en leren hoe ze een gesprek kunnen voeren in verschillende situaties.
 

Onze leraren -

professionele filologen met diploma's van Russische universiteiten en uitgebreide onderwijservaring, incl. Russisch als vreemde taal. Onder hun begeleiding kun je talen van de basis tot de top beheersen. Het trainingsprogramma is opgebouwd volgens Europese normen van niveau A1 tot niveau C2. Op basis van de resultaten van de lessen wordt een officieel certificaat afgegeven dat voldoet aan de Europese normen en wordt erkend door de Europese overheid en bedrijfsstructuren.

Onze voordelen -

  • kleine groepen van 6 tot 12 personen
  • moderne lesmethoden van Russische universiteiten
  • programma's zijn ontworpen in overeenstemming met de niveaus A1-C2 van het Common European Framework of Reference (CEFR)
  • leraren - moedertaalsprekers van het Russisch en specialisten in het onderwijzen van Russisch als vreemde taal
  • na voltooiing wordt een officieel diploma uitgereikt, erkend in België en in de EU
  • de mogelijkheid om een internationaal certificaat in het Russisch als vreemde taal te behalen
  • stages bij partneruniversiteiten in Rusland
Meningen van onze studenten

...Russisch spreken geeft je de kans om het echte Rusland te ervaren. Russisch kennen is dan een meerwaarde voor elk type beroep.

ELEONORA

...Russische taal is een manier om "het raadsel verpakt in een mysterie in een enigma" op te lossen, zoals Churchill lang geleden zei. Rusland en zijn taal zijn inderdaad raadselachtig en Russisch leren is een fascinerende reis die de moeite waard is.

ALEXANDRE

..Russisch kennen betekent toegang hebben tot de grote teksten van de Russische literatuur, evenals tot film en liederen. Onze leraar is erg enthousiast en geduldig en ze slaagt erin om een goed tempo aan te houden om de interesse van elke student te behouden!

RUTA