Inschrijving is geopend
60 ac. uur (3 academische uren / twee keer per week)
Certificaat Erkend in de EU
Groepen 7-12 personen
Vragen? Contacteer ons +32 (2) 219 01 33 of school@bel.rs.gov.ru 

Waarom Russisch leren?

De Russische taal staat op de 6e plaats in de wereld wat betreft het aantal sprekers (na Engels, Chinees, Hindi, Spaans en Arabisch); in termen van prevalentie - 8e plaats (na Chinees, Spaans, Engels, Arabisch, Hindi, Bengaals en Portugees).

Qua gebruik op internet staat Russisch op de tweede plaats. Het is een van de meest vertaalde talen ter wereld. Van de talen waarin de meeste boeken worden vertaald, staat Russisch op de 7e plaats. Van de talen waaruit ze het vaakst worden vertaald, staat Russisch op de 4e plaats.

Russisch is de officiële of werktaal in een aantal internationale organisaties: de VN en enkele van haar dochterondernemingen, SCO, OVSE, CIS, EurASEC, CSTO, enz. Nu wordt Russisch gesproken door 146 miljoen burgers van de Russische Federatie en nog eens 127 miljoen Buitenland. Russisch is geweldig proza, prachtige poëzie en gewoon een mooie en interessante taal. We zullen je leren de schoonheid en lichtheid ervan te zien. Wachtend op jou!


Zou jij willen ...

• een nieuwe beroepsbekwaamheid verwerven?
• een nieuwe vreemde cultuur en haar taal leren?
• kunnen communiceren met mensen uit Rusland en uit meer dan twintig landen van de wereld?
• een van de officiële talen van de VN, de Wereldbank en het internationale ruimtestation spreekt?
• de voordelen van uw cv vergroten voor toekomstige vacatures?

Gray Structure
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief

Wat leer je in deze cursus...

Grammatica

Woordenschat

Aan het einde van de cursus...

A1

Alfabet. Russische fonetiek. Namen: noties van genre, aantal en categorie van animatie. Basisbetekenissen van alle gevallen. voornaamwoorden. Bijvoeglijke naamwoorden: volledige bijvoeglijke naamwoorden, basisgevalvormen, het concept van reflecterende werkwoorden.
De basiswoordenschat is 800 woorden, voornamelijk op het gebied van het dagelijks leven. Woordenschat is voornamelijk gebaseerd op het neutrale register van de taal, terwijl er ook aandacht is voor de sociaal-culturele aspecten van de taal, culturele verschillen in taaletiquette en de keuze van gepaste etiquetteformules inherent aan de cultuur. moderne Russisch.
Je bestudeert de basis van de Russische grammatica en fonetiek, krijgt basisvaardigheden voor lezen, spreken en schrijven, je kunt een vraag formuleren, gevoelens en emoties uiten en je kunt basiscommunicatieformules gebruiken (groeten, toespraken, inleiding, afscheid, dankbaarheid).

A2

Vorming van zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en werkwoorden. Delen van spraak. Vallend systeem. Klassen en groepen werkwoorden, categorieën van bijwoorden naar betekenis; de belangrijkste dienstonderdelen van meningsuiting. Zinsyntaxis, eenvoudige zinsmodellen.
De woordenschat van deze module is maximaal 1300 woorden. Het vocabulaire heeft vooral betrekking op het dagelijks leven en, in beperkte mate, op de sociaal-culturele realiteit van het moderne Rusland.
U zult eenvoudige feitelijke informatie en instructies kunnen begrijpen; in staat zal zijn om eenvoudige persoonlijke informatie te verstrekken en op te vragen, evenals feiten met betrekking tot de huiselijke sfeer.
 

Onze leraren -

professionele filologen met diploma's van Russische universiteiten en uitgebreide onderwijservaring, incl. Russisch als vreemde taal. Onder hun begeleiding kun je talen van de basis tot de top beheersen. Het trainingsprogramma is opgebouwd volgens Europese normen van niveau A1 tot niveau C2. Op basis van de resultaten van de lessen wordt een officieel certificaat uitgegeven dat voldoet aan de Europese normen en wordt erkend door de Europese overheid en bedrijfsstructuren.

Onze voordelen -

  • kleine groepen van 6 tot 12 personen
  • moderne lesmethoden van Russische universiteiten
  • programma's zijn ontworpen in overeenstemming met de niveaus A1-C2 van het Common European Framework of Reference (CEFR)
  • leraren - moedertaalsprekers van het Russisch en specialisten in het onderwijzen van Russisch als vreemde taal
  • na voltooiing wordt een officieel diploma uitgereikt, erkend in België en in de EU
  • de mogelijkheid om een internationaal certificaat in het Russisch als vreemde taal te behalen
  • stages bij partneruniversiteiten in Rusland
Meningen van onze studenten

...Russisch spreken geeft je de kans om het echte Rusland te ervaren. Russisch kennen is dan een meerwaarde voor elk type beroep.

ELEONORA

...Russische taal is een manier om "het raadsel verpakt in een mysterie in een enigma" op te lossen, zoals Churchill lang geleden zei. Rusland en zijn taal zijn inderdaad raadselachtig en Russisch leren is een fascinerende reis die de moeite waard is.

ALEXANDRE

..Russisch kennen betekent toegang hebben tot de grote teksten van de Russische literatuur, evenals tot film en liederen. Onze leraar is erg enthousiast en geduldig en ze slaagt erin om een goed tempo aan te houden om de interesse van elke student te behouden!

RUTA